Látnivalók

/ Floating Market

Damnoen Saduak Floating market ( Úszó Piac )

Bangkoktól kb. 100 kilométerre, dél-nyugatra található Domnoen Saduak Floating Market zeg-zugos lagunái, melyet nem érdemes kihagyni. A híres úszó piac megannyi turista által látogatott hely, amely Thaiföld különleges gyümölcseit és zöldségeit kínálja az árusok csónakjaiban. Az utat, keskeny csatornák labirintusain keresztül, csónakkal lehet megtenni, magas cölöpökre épített lakóházak, kókusz pálma ültetvények és krokodil húsból készült ételeket reklámozó éttermek szegélyezte part között.

A piac három, nagyobb részből - Ton Khem, Hia Kui, Khun Phitak – áll, melyek összeköttetésben vannak egymással, de közlekedni ezeken csak vízi úton lehet, ezért is hívják Úszó piacnak. Az őstermelők, közelebbi vagy távolabbi farmjaikról, naponta hajnali négy és délelőtt 11 óra között, folyamatosan szállítják, ugyan akkor árulják is egyszemélyes, evezővel hajtott vagy motorosított, fa csónakjukból a friss zöldségeket és gyümölcsöket. Ezekben az órákban nagy a forgalom a piacon.

A csónakokban általában asszonyok ülnek, fejüket hatalmas szalmakalappal védve és olyan specialitásokat árulnak, amik csak ezen az éghajlaton és földrajzi viszonyok között teremnek meg. A jól ismert trópusi gyümölcsök –banán, papaya, mangó, ananász, kókuszdió – mellett megtalálhatóak a nálunk nem annyira ismert gyümölcsök is, mint a rambutan, mangosteen, pomelo, jackfruit, guava és durian.

© 2019 Ami Thai Travel

AMI THAI TRAVEL