Látnivalók

/ Pattaya

Pattaya

Nincs még ötven éve sem, amikor is Pattaya csak egy kis halászfalucska volt. A fordulat 1959–ben következett be, amikor a területet néhány amerikai katona látogatta meg, akiknek bázisa Nakhon Ratchasimán volt. Kibéreltek egy házat és a kristálytiszta tengernek köszönhetően maradtak is néhány napig. Amikor visszatértek a bázisra, akkor gyorsan terjedt a hír egy létező varázslatos helyről. Nem tartott sokáig és más katonai képviselők is kezdtek Pattayára szállingózni. A további fejlődés csak idő kérdése volt.

Pattaya ma már híres és hírhedt üdülőhely, már hosszú évek óta Thaiföld leglátogatottabbjai közé tartozik. Bangkoktól kb. 150 km-re délkeletre található, busszal az út Pattayára a közlekedési helyzettől függően kb.2-3 óráig tart. Pattaya városa a számtalan bárral, éjjeli klubokkal, kabarékkal, éttermekkel az éjjeli nyüzsgő központokat kedvelők igényeit elégíti ki.

A hírhedt éjszakai élet mellett meglátogathatjuk a környék valamelyik elbűvölő korallszigetét, a számos egzotikus étterem egyikét, játszhatunk teniszt vagy golfozhatunk az összesen tizenkettő tizennyolc lyukú pálya valamelyikén. A környező tizenkét korall sziget a búvárok paradicsoma. Pattayán sok búváriskola, ill. búvárbázis működik (a korall szigetek körüli merülés inkább az amatőröknek ajánlott, a látótávolság a vízben akár 12 m is lehet). Kipróbálhatja a sporthorgászatot, a vizi scooter-t, a parasailing-et, a vizisít, a windsurfinget, a motorversenyt, a bowling-ot vagy a sportlövészetet. Érdemes meglátogatni a budhista templomot a Wat Yanasangwararam-ot, a Big Buddha szobrot, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik az egész partra, az Oceán aquaparkot, a híres thai masszázsokat vagy a thai box m��rkőzések egyikét. A lehetőségek széles sorából biztosan mindenki tud választani magának.
Amennyiben nyugodt szabadságra vágyik tele romantikus helyekkel és elhagyatott tengerpartokkal, akkor Pattaya nem a megfelelő célállomás.

Pattaya Bangkokhoz hasonlóan egy luxus csábítás és a szexipar központja. Az alkonyat beköszöntével megszámlálhatatlan mennyiségű go-go és sztriptízbár nyitja ki kapuit, ahol fekete hajú lányok mosolyognak és szolgáltatásaikat kínálják. Meglátogathatja a híres masszázsszalonokat is, amelyek még a legigényesebb turistákat is kielégítik. Lehetőség sok van, de vigyázzon egészségére, mert a nemi betegségek előfordulása itt nagyon gyakori és elterjedt. Ha betartja a biztonságos örömszerzés alapszabályait, akkor biztos, hogy egy nem mindennapi élményben lesz része.

© 2019 Ami Thai Travel

AMI THAI TRAVEL